Tidsinställt

Bild från Fjärilshuset på en pilgiftsgroda.
 
Hejhej :)
 
Just nu sitter jag i Globen på Stockholm Horse Show. Hoppas batteriet i kameran håller ett tag, måste ta och köpa ett till batteri som jag kan byta till någon dag. Tyvärr kan jag ju inte göra det till imorn eftersom det förmodligen är stängt överallt.. Men jag kan iallafall kolla runt lite på internet och se om jag hittar något.
 
Ha en fortsatt trevlig dag iallafall. Hehe.. x)
 
 
 
 

Fotokurs

Duktiga blerurken övningskör. :)
Bilder från vägen till och hem från kursen.
 
Idag fick jag och Josefin skjuts av Blerurk som övningskörde med pappa till fotokursen. På kursen diskuterade vi lite vilka bilder vi kommer ha till utställningen. Jag visste inte vilken jag skulle välja, så min grupp fick rösta och de tyckte att jag skulle ha en bild som jag publicerade för några dagar sen. Malin vet vilken bild jag menar. ;)
Den passade bra in på temat - den nuvarande årstiden, och det var mycket action i den. :D
 

Funderar..

Hejhej!
 
Skoldagen gick bra. Vi hade bara mentorstid och matte och sen åkte vi till badhuset och simmade. Efter simningen åt alla på Donken, och sedan for vi tillbaks till skolan igen och jobbade med So och teknik under den sista lektionen som var kvar.
 
Det spöregnade och var kolsvart när jag skulle gå hem, så jag ringde mamma (lat som jag är) bara för att jag visste att hon var hemma. Hon sa att jag kunde gå hem till henne och att hon sedan kunde skjutsa mig till pappa eftersom min dator hos mamma har fått virus - IGEN. Eller den hade virus och kraschade, alla program och spel försvann, sen kom det ett nytt virus som blockade hela datorn. YAY.
 
Nu sitter jag iallafall hemma och borde plugga tyska eftersom det är prov imorn. Jag ska börja så fort jag har skrivit klart, men jag tänkte bara säga att jag har funderat på en sak:
 
Mitt bloggnamn är ganska udda. Jag menar, benysbloggen? HAHA. Jag har funderat på att byta till ett annat namn. D.v.s. byta blogg, men jag vill inte tappa läsare... Plus att benysbloggen har jag ju varit med i över 3 år. :o
Men det känns ändå som att det är ett bättre val att byta till ett iallafall lite mer neutralt namn. Vad tycker ni?  Jag uppskattar ett svar. x)
 
En jättemegagullig vaktel. Fotad i Fjärilshuset under det senaste besöket.
 
 
 
 
 

Hag-gos bildbomb

Hehe.. ;)
Malin och Fighter igen. :P
 
 Carro och Tango. :P
 
 

Ridningen

HEJHEJ
 
Ridningen idag gick förvånansvärt bra. Jag fick rida Erasmus och han var redan klar när jag kom till stallet. Antar att han gått en lektion innan då andra hästar också var helt påklädda.
 
Vi hade working equitation och skulle då försöka rida så mycket som möjligt med en hand. Det gick faktiskt väldigt bra och jag fick beröm av läraren ofta. :D
Jag har ridit Erasmus en eller två gånger tidigare, och det var för flera år sedan. Jag har för mig att han då var seg, men idag var han ganska på och han hade fin galopp. :)
 
Han tyckte det var skitkul och gick runt och nosade på allt. Han gick fram och välte koner och stack bokstavligt talat ner hela huvudet i varenda tunna som var uppställd. Så gullig!
 
 
Bild på hur vi red och en lite rand0m bild på duktiga Caroline senaste gången jag var med och fotade.
Man skulle egentligen trava över filten, men glömde bort att rita ut det..
 
GOD NATT!
 
 
 

Skola

Usch vad skolan är äcklig.. Det går jättedåligt för hela klassen i både so och no. YAY. Det blir omprov på tisdag i so vilket jag blir lite fundersam över med tanke på att läraren sa att det bara var ett litet läxförhör, inget prov. :@
 

En bild på en sida vår engelska  textbok.. Obs. Läs vad det står. xD

 

 


Malin och Fighter porträtt

Haha, det var väldigt mörkt när de två svartvita bilderna fotades, så jag har ljusat upp dem rätt rejält och ja.. Det var därför dem fick bli svartvita, super quality! xD
 
Jag har fortfarande fler bilder på Malin och Fighter, men jag ska försöka fota lite andra bilder också som en variation. Det här säger jag varje gång jag har många bilder av samma serie som jag vill visa, men jaja. ;)
 

Malin - Fighter, Caroline - Tango

Dikeshopp. :P
Bilder från igår. :)
 
Igår blev jag upphämtat vid halv 11 av Malin och hennes mamma. Vi åkte till stallet och då regnade det, men som tur var slutade det när vi skulle ut. Vädret var ju inte direkt på topp, men det gick ändå bättre än förväntat
att fota.
 
Vi var i stallet ganska länge, drygt 6 timmar. :P
 
 

Stalldag

Var i stallet ganska länge idag med Marlo (Malin) och Carlo (Caroline).
Jag ska skriva lite mer om det imorgon, orkar inte riktigt nu.
 
En av bilderna från dagen. ;)
 

Malins ridpass

Nu är alla bilderna redigerade och här är några från Malins tio minuter långa ridpass i ridhuset idag. Vi skulle bara in för att fota lite och behövde då inte vara där särskilt länge.
 
 
 

Redigerar bilder

Hejhej!
 
Idag blev jag upphämtad av Malin och hennes mamma efter skolan, och vi åkte till stallet för att fota. Det gick bra och Fighter var på posehumör. :D
Imorgon blir jag upphämtat vid halv 11 för ännu mer kul fotografering med Malin och Fighter.
 
Just nu sitter jag i mitt rum och redigerar dagens bilder. De är snart klara för publicering. ;)
 
Tog en paus från den vanliga redigeringen och gjorde denna bild.
 
 
 

Fotografering

Hejhej!
 
Skoldagen idag har varit okej. Vi hade en föreläsning om doping under det vå sista lektionerna, så jag hann inte riktigt med allt jag hade velat. Jag får göra det hemma nu istället, oj så kul! x) Sen fick vi reda på No-proven. Alla i hela klassen fick E förutom Jenny.E som fick A. HAHA.
 
Igår fyllde fina Vilma 14 år. Grattis i efterskott till henne! :D♥
 
Imorgon och på Lördag blir det fotografering med Malin och Fighter igen. :P Kommer bli kuligt, hoppas bara det inte regnar...
 
Det fina ekipaget i en tidigare fotografering. ;)
 
 
 

Rose

Rosor som blerurk köpte till Hanne när hon var här för ett tag sen. ;)
 
Jag borde verkligen plugga nu, men det går inge bra för att jag har väldigt svårt för att koncentrera mig.
 
Idag har jag iallafall haft studiedag och jag gick hem till pappa igår för att jag skulle spela COD med Ida och Alicia. Jag stannade alltså hos pappa över natten.
Jag vaknade sent idag, klev upp och tog en macka sen satte jag mig vid TV:n igen och spelade mer COD med Alicia. :D Jag lyckades också slå i min lilltå i min dörr så den typ dog.
 
Vi slutade spela och valde att se på film istället (via skype, haha nolifers.) Men Alicia undrade om jag ville bowla med henne och några andra om en stund, och det ville jag såklart! :)
 
Efter en halvtimme eller något hade vi bestämt vart vi skulle mötas och gjort oss klara m.m.
Jag gick ner till Alex eftersom han också skulle med och så gick vi till IP och tog bussen till bowlingen. Vi mötte Alicia och Anton innanför bowlinghallens dörr och då sa de att det var ett problem.. Haha, fail. De hade visst stängt på tisdagar. Vi gick då till Mc Donald's och åt lite. (Jag skippade ridningen p.g.a. min tå, den gör fortfarande GRYMT ont, speciellt med skor.) och sen gick vi till Tyresö C och åkte hem. Jag gick till Långsjövägen igen och där kom mamma och hämtade mig.
 
 
 
 

Min söndag

HeEj!

Det får bli ett kort inlägg innan jag måste göra mig klar.
 
Idag åkte pappa och jag till Haninge C och jag köpte lite kläder och ett trådlöst tangentbord. :D
När vi kom hem städade jag lite och sen kom mamma och hämtade mig. Efter middagen pluggade jag lite och duschade.
 
På tisdag är det STUDIEDAG, kommer blir väldigt skönt!
Litet och gulligt. ;)
 
 
 

6 punkter med fakta om mig

Har länge tänkt att jag ska ha en sånt där inlägg med "5 saker ni inte visste om mig", men jag har inte vetat vad jag ska skriva förrän nu. :)
 
  • Jag ogillar facebook och är inne där kanske 1-2 gånger om året bara.
  • Jag tänker, pratar och skriver väldigt ofta på engelska.
  • Jag har många olika dialekter. Jag säger t.ex. aldrig "jättemycket" utan "väldi mycke" istället, och sen säger jag "faaarmår" (HAHA) istället för "farmor". Fast jag säger "farfar" med stockholmsk dialekt.
  • Jag är bara 157cm lång och är redan längre än mamma...
  • Jag var jätteskeptisk till ridning när jag var 7-8 år, men nu älskar jag det och mamma och jag kollar jämt på hästar till salu (på skoj, vi har varken tid eller pengar till det just nu)
  • Jag blir extremt konstig ibland när jag är trött. Det är nog många som blir konstiga då, men jag får nästan som en annan presonlighet då. HAHA.↓
 
 
 
 

Sköldpadda

Sköldpadda (och fiskar) i fjärilshuset. Finns fortfarande fler bilder att visa. ;)
 
Då var det lördag igen då. Jag har inga planer alls för dagen, men jag vill gärna hitta på något med en kompis. :P Laddaren till kameran är självklart hos mamma så "jag" ska väl åka och hämta den snart.
 
Jag kommer nog höra av mig igen under dagen, och om inte så skriver jag mer imorgon. ;)
 

Fredag!

Fler bilder från Fjärilshuset. Det kommer komma ännu fler inom kort. :)
 
Fredag idag, så skönt!
Skolan idag var helt okej. Jag slutade 14.05 och gick hem direkt.
Just nu har jag redigerat klart bilderna från stallet igår, och jag smsar lite samtidigt som väntar på att det ska bli middag.
 
Riktigt, riktigt intressant inlägg...
 
 

Stallkatt

Jätte-mega-gullig och gosig stallkatt på Vendelsö ridskola. ;)
 
Idag följde jag med några kompisar till stallet. Jag blev upphämtad av Amandas mamma vid Modevillan och i bilen fanns redan Amanda x2 och Caroline. Jag fotade medan de red och efteråt fick jag skjuts hem av en av amandornas pappa. Hehe...
Det var jättekul och vi fick gratis muffins. ;D
 
 
 

Akvarielevande djur

Fler bilder från fjärilshuset.
 
Nu ska jag gå och göra mig klar inför natten. Imorgon följer jag med några i min klass till stallet, så jag kanske bloggar senare när jag kommer hem. ;)
 
 
 

ridningen

Heej :D
Skoldagen idag har gått bra, gick hem till mamma direkt efter (är här nu) och jag tänkte berätta om ridningen igår.
 
Det var hoppning igår och jag skulle egentligen rida Spot, fast tjejen som skulle rida Tuva vile inte hoppa henne så vi fick byta häst med varandra.
 
Tuva var redan klar så jag behövde inte göra något när jag kom till stallet (bytet var gjort innan jag kommit till stallet) så jag vandrade mest runt i stallet innan det var samling, hehe.. xD

Vi hade teori innan ridningen och den handlade om foder m.m.
 
När vi kommit ut i ridhuset efter en kort promenad utomhus började vi trava lite. Sen skulle vi komma på hinder nr. 1 och 2 två gånger var. Sen bytte vi till att man skulle komma på hinder nr. 1 och 3 två gånger var.
När vi hoppat de skulle vi hoppa hela banan två gånger var, men vi hann bara en gång. Det fick bli ett litet ärevarv istället eftersom vi inte hade så mycket tid kvar.
 
 
 
 

Fjärilshuset del 2

Här är lite fler bilder från Fjärilshuset. :)
 
Ridningen gick bra, det kommer ett inlägg om den senare. Det kommer också ännu fler bilder från Fjärilshuset, men jag vet inte riktigt när bara. ;)
 
 

Fjärilshuset

 
HEEEJ
 
Ska göra mig klar och gå och lägga mig snart, men jag tänkte bara berätta lite om fjärilshuset först. :)
 
Pappa och jag åkte vid 11 så att vi skulle komma fram strax innan 12. Klockan 13 var det karpmatning, och sen kollade vi runt tills ungefär 14.30.
 
Det känns som att fjärilshuset bara blir mindre och mindre, och att det blir färre fjärilar.. Men det var kul ändå. Bilderna blev dock inte särskilt bra, tyvärr.
 
Fler blider kommer såklart!
 

Söndag

Hallidiens!
 
Idag tänkte jag fly till Fjärilshuset en stund med pappa. Kommer bli kuligt. :D
 
Jag åkte till pappa redan igår då han skulle till Bauhaus och köpa en ny badrumsdörr och då ville han att jag skulle följa med och hjälpa till om jag kunde. Sen är det ju bra om pappa inte först behöver hämta mig hos mamma innan vi kan flyga vidare till fjärilarna. Hehe.. :P
 
2 bilder från förra året.
 
 
 

Öga

Heeeeej
 
Idag hade jag velat åka till fjärilshuset men mamma är upptagen med att handla och slänga skräp, och pappa svarar inte i mobilen. Jag får väl hitta på något hemma idag då. Det är inte världens bästa väder, men det regnar iallafall inte så jag kan ju gå ut en stund.
 

Favvokatt igen

Vad skönt det är med fredag!
 
Vi hade NO-provet på den sista lektionen och det gick rent ut sagt uselt. Jag känner att de sakerna jag övade på var inte de sakerna som var med i provet, haha.. Fast näej, det var inte kul. Eller jo... Lite kanske. :D
 
Jag satt kvar en stund efter att vi egentligen hade slutat både för att vänta på mina kompisar och för att kolla igenom provet, så jag kom hem vid 14.40 och då gick jag direkt till mitt rum och började kolla på PLL - Precis som ALLA andra dagar den här veckan. Det har verkligen varit skönt haha. ;D
 
 
Här är några fler bilder på favvokatt. Den är så gosig så när jag skulle gå iväg lite för att fota sprang den efter, därför var det väldigt svårt att få med hela katten på bild...
Jag såg katten påväg hem idag, men då hade den fått ett halsband med en bjällra på, och den vart rädd varje gång den rörde sig. (det är lite sorgligt, men det låter så komiskt x'D)
 

Josefin och Sandra

Fina Sandra och Josefin. :D
 
Hejhej!
 
Fotokursen igår gick som sagt bra.
Denna gång skulle vi fota lite stilleben, men eftersom Sandra var med på fotokursen idag då hon var med Josefin fick hon agera modell istället. Josefin var också modell ett tag. :D
Walle (fotokursledaren) hade satt upp blixtar m.m. men jag fotade hellre utan blixt då bilderna blir mjukare.
 
 

Info kommer imorgon

Fotokursen gick bra, det kommer mer info imorgon då mamma vill att jag avslutar...
 
 
 

Fotokurs

Idag var det halv studiedag i skolan och jag slutade strax efter halv 12.
 
Eftersom de som har spanska har lunch när jag har tyska (och tvärt om) fick de som har spanska sluta 11.10 medan jag skulle få sluta 12.10. Jag, mikkis och Jenny blev lite arga då det har hänt massor av andra gånger också, och det är bara VI som får sluta senare. HEHE..
 
Men när vi kom in i klassrummet fick vi reda på att vi skulle få sluta mycket tidigare, plus att vi fick kakor för att vi var så duktiga förra gången. :D
 
Påväg hem träffade jag Favvokatt. Jag hade kameran med mig då Juicen skickade sms imorse om att jag skulle ta med den (okänd anledning, hann aldrig fråga). Ingen var i närheten så jag fotade lite. Som vanligt. :P
I'm just telling you, it may have kansa - mikkis, förmodligen den enda som förstår. :)
 
NU blir det att åka till fotokursen. Jag kanske bloggar när jag kommer tillbaks.
 

Ridningen

Hej och förlåt för både dålig och ingen uppdatering.
 
Igår gick jag direkt hemm från skolan och såg på PLL, somnade nästa ör att jag var så trött efter lovet. Som tur var somnade jag snabbt på kvällen och vaknade hyfsat tidigt imorse.
 
Idag slutade vi strax innan halv 3. Jag gick hem direkt och vid halv fem hämtade mamma upp mig och vi for till stallet.
Jag hade ingen aning om vem jag skulle rida då det bara stod kryss på tavlan. Jag gjorde iallafall ordning Lady eftersom alla hästar ändå skulle bli ridas.
 
Efter samlingen i teorirummet fick jagr eda på att jag skulle rida Spot.
Han var inte lika arg i spiltan som förra gången, men han var ju glad direkt. Ingen hade gjort iordning honom så ridläraren hjälpte till för att det skulle gå snabbare. (Sen är jag ju inte ett så stort fan av att sköta Spot, så det var ju iallafall lite skönt.) xD
 
Själva ridningen gick ganska bra, vi hade förberedande hoppning.
Vi skulle mest galoppera över bommar, men Spot bestämde sig för att bryta av till trav fastän man manglade med benen. Men han kändes väldigt mjuk och fin vilket var positivt.
 
Han skulle ridas igen direkt efter min lektion, så jag lämnade bara över honom till nästa ryttare med en bit knäckebröd som belöning.
 
Ogillar att lägga upp redan visade bilder, men jag har fortfarande inget nytt..
 
 
 
 

Usch fy blä

Gillar inte att det är skola imorn.
Denna vecka måste jag öva massor på No eftersom vi har prov på fredag. Men det ska nog gå bra.
 
Idag gick jag upp lite tidigare än vad jag har gjort de andra dagarna, men det slutade ändå med att jag satt framför TV:n och spelade COD hela dagen. Haha, nörd. ;)
 
 
Eftersom jag inte har haft något speciellt att fota de senaste dagarna får ni en high quality pic på månen.
 
 

Juicen

Fina Juicen. :D
 
Bläddrade nyss igenom lite gamla bilder och hittade den här bilde på Josefin som jag fotade för inte alls så länge sen. Jag la till en lite lila-aktig ton i bilden som kanske syns, och jag tyckte det blev ganska bra. :)
 
Nu ska jag göra mig klar och sova, jag glömde helt bort klockan - igen. God natt!
 

23.17

Känner att klockan blev mycket väldigt snabbt. Den var ju nyss åtta..
 
Nu tänkte jag göra mig klar och gå och lägga mig i tid så jag hinner upp och göra något av dagen imorn. Då är det söndag, buhu...
 
Men ni får ha det bra så hör jag av mig imorgon igen.
 
En gammal bild fotad med min gamla kamera, fast redigeringen är ny. xd
 

Pumporna

Min brors pumpa. Det var den enda som lyste när jag fotade. Min syns i förgrunden på den första bilden.
 
Dessa bilder fotade jag nyss. Det är det enda vi har kvar från dekorationen i onsdags.

Igårkväll undrade Malin om jag ville komma hem till henne en stund på kvällen. Det ville jag såklart och jag fick skjuts dit och hem av pappa.
 
Hemma hos Malin såg vi lite på Dear John, sen såg vi på X-factor och så kollade vi runt på lite bilder och sånt.
Jag åkte hem vid 22. ;)
 
 
 

Drömmar

Hejhej!
 
Jag brukar nästan aldrig komma ihåg vad jag drömmer.. Men det gjorde jag inatt, haha.
Först vaknade jag upp av att det var en gigantisk örn utanför mitt fönster på altanräcket som åt fågelfrön..
Sen märkte jag att det var en till örn och två falkar i närheten också.
Jag skyndade mig ut och då var bara falkarna där och sen två stycken främmande personer som gick runt på baksidan(?)
Eftersom örnar är köttätare bestämde jag mig för att ge dem gamla köttsopor. Precis när jag givit fåglarna köttet kom jag på att det nyss hade varit ett zombievirus över hela världen. Det hade nu avtagit men det fanns fortfarande kvar virus i köttet som jag gav fåglarna. Först blev jag lättad över att viruset inte kunde spridas genom olika arter, så fåglarna skulle inte bli zombies, men sen kom det ett par gamlingar som sköt en av örnarna och åt upp den.
De blev genast zombies och jag sprang ut och klättrade upp i gungställningen där de inte kunde nå mig.
 
Efter en stunds väntande teleporterade jag mig till en skola där några av mina kompisar också var.
Det var tomt i skolan förutom i matsalen där mattanterna var. De var jätteglada och sa att vi skulle få baka våra egna efterrätter. Vi meddelade mattanterna om att viruset kommit tillbaks, men de trodde oss inte.
 
Den lilla gruppen med mig och mina vänner sprang runt och låste alla dörrar vi kunde hitta förutom just den i matsalen som inte hade något lås (?)
 
Jag vaknade efter det där, så jag vet inte riktigt vad som hände i slutet tyvärr.
 
Ähm, ja.. Detta var min syn när jag vaknade i drömmen. xD Jag vet att bilden är jättevacker, HAHA.
___
 
Vilket äckligt väder det har varit idag. Jag har bara suttit inne och tråkat. Det känns som att klockan är fem men den är inte ens halv tre än. Vi får se vad jag hittar på idag, jag ska städa mycket innan jag åker till mamma imorn iallafall.
 
Vilket långt inlägg det blev, hehe..
 
 
 
 

Halloweenfesten

Okej, nu har jag lite tid över att skriva om festen i onsdags.
 
Dagen innan festen städade jag en massor men jag satte inte ut några gravstenar eller något för att jag visste inte om de kunde vara ute under natten. På halloweenmorgonen skyndade jag mig upp och började smådekorera lite. Pappa och jag åkte till ica maxi och handlade en massa snacks och läsk, sen åkte vi till aga gas och köpte 14 kg kolsyreis som vi tänkte ha på farstukvisten. Vi åkte också till kakeldax (som vi egentligen absolut inte hade tid med!) för att köpa kakelplattor eftersom en av kakelplattorna pajade när en av byggarbetarna skulle borra i den..
 
När vi äntligen kom hem hade vi ca en timma på oss att fixa allt. EN TIMMA. Jag fick panik och allt blev bara fel. Precis som jag skrev i förra inlägget hann jag inte ens bloda ner mig. Den ångande kolsyreisen, som låg i en varmvattenfylld bottendel av en hamsterbur, ville inte stanna kvar på farstukvisten för att det blåste för mycket, så det rökeffekten vart inte så lyckad. Det slutade med att vi tog in kolsyreisen och gjorde det rökigt inomhus istället.
 
Bortsett från att vi i princip bara blev halvklara med pyntandet gick väl festen bra.
 
Alica, Ida och mikkis kom först vid klockan 18. Sen kom molen. Efter en stund kom Vilma och Jenny och då beställde vi pizza som pappa senare åkte och hämtade.
 
Under middagen snackade vi en massa. Vi såg på film: Hide and seek, The hole och lite av Dark shadows innan vi bestämde oss för att sova. Jag somnade klockan fem och jag tror jag var sist med att somna. Jag vaknade sedan strax innan tio och då grattade vi födelsedagsbarnet Ida som fyllde 14 år. Hurra!
 
Vid 12 hade alla förutom Alicia åkt hem. Hon stannade ända till halv fyra. :D
 
Det var allt som hände under festen om man förklarar det kortfattat. Jag tyckte iallafall det var roligt och hoppas alla gäster också hade det bra!
 
Gästerna var de jag fotade mest och bilderna förblir nog opublicerade, men här är iallafall en bild på kolsyreisens rök.
 

Tröööött

Hejhej
 
Jag uppdaterar bara lite snabbt för jag är så himla trött.
Vi fick väldigt bråttom igår med festen. Vi hann inte med allt som skulle hinnas med och jag hade inte ens hunnit göra fakesår när gästerna kom.
Bortsett från det var festen kul. Vi såg på 2 och en halv film innan vi gick och la oss och jag somnade vid 5. Jag vaknade strax innan tio imorse och det är därför jag är så trött..
 
Jag kommer skriva ett längre inlägg om festen när jag har fått tillbaks min energi, hehe...
 
 
Min broder blerurk (erik) har just nu lanparty. Eller vi den här tidpunkten är de ute och äter, men de kommer väl snart tillbaks.
 
Farväl!
 
Klicka för att stänga bilden
En av förra årets bilder. Det såg väl ungefär likadant ut iår som de andra åren.. Synd att vi fick så lite tid på oss bara. Längtar redan till nästa år!
 

RSS 2.0